VQP

Verbinden

Het beroepsonderwijs heeft een nieuwe opdracht nodig

Afgewezen. Ik, een leerling die met een omweg het primair en het voortgezet onderwijs had doorlopen, kreeg een keihard ‘Nee’ te horen toen ik me aanmeldde bij de MTS in de woonplaats van mijn ouders. We schrijven 1976. Gelukkig mocht ik toch starten op een kleine MTS in Rotterdam. Zij keken naar mijn mogelijkheden, niet naar mijn beperkingen. Op deze school kwamen mijn talenten tot ontplooiing en ik stroomde door naar de HTS. Om vandaaruit in mijn derde jaar door te stromen naar de Technische Universiteit van Eindhoven, voor mij een snoepwinkel aan kennis. Ik mocht er niet alleen technische vakken, maar ook vakken zoals filosofie en gedragswetenschappen volgen. Dit heeft mij in mijn carrière een stevige basis gegeven. Ik had het geluk dat mijn talenten gezien werden.


Dit is een onderdeel van het volledige boek Verbinden

Recommended Reads